Consultancy

Om organisaties tot hogere prestaties te brengen is het vaak nodig om op een andere manier samen te werken, en blijkt verandering noodzakelijk om (weer) optimaal te presteren. 

Wat is belangrijk?

Key hierbij zijn de eindverantwoordelijken van een organisatie en het (hoger) management. Het laten zien en uitdragen wat van medewerkers wordt verwacht; voorbeeldgedrag.

Great leaders

Daarnaast is het belangrijk om te luisteren naar de medewerkers in een organisatie. Door écht te weten wat er speelt, wat vinden medewerkers belangrijk en hebben ze nodig om optimaal te kunnen functioneren, én met optimale inzet van de aanwezige kwaliteiten is de kans op de totstandkoming van een succesvolle organisatie het grootst.

Hoe?

Samen met de eindverantwoordelijke(n) van een organisatie en/of de gehele directie breng ik in kaart wat nodig is om op een meer efficiënte manier doelen te bereiken. Een organisatiescan gevolgd door een advies; vanuit de kernvraag die we met elkaar definiëren volgt een programma voor leiderschapsontwikkeling voor de directie en/of het managementteam. Een programma op maat gemaakt voor jullie organisatie. Management Drives en Coaching als te gebruiken tools.

Dit alles met uiteindelijk het resultaat waar het om gaat: een gezonde organisatie en verhoging van het rendement. 

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: